Kalas!!

Nu har jag haft mitt kalas, och det var väldans trevligt! Trevligare än vanligt faktiskt! =)
Fick trevliga presenter, eller ja, presenter och presenter.
Fick pengar av de flesta, alla utom 2 faktiskt! Sammanlagt 1150 kr tror jag, mycket trevligt. Kanske en iPod snart då? Eller en blixt till kameran? Hmm..
Fick även 2000 kr i form av körlektioner utav mormor, hon är helt galen! Men det är välbehövligt, så man tackar och tar emot! Lätt att hon ska få en blomma av mig när jag tagit körkort sen, haha!
Fick även blommor av mammas farbror och hans sambo, de var väldigt fina! Se bilden!



Mina muffins var väldigt uppskattade btw! Har fryst ner dem som blev över, så kom och hälsa på så kan ni få muffins och te, eller kaffe om ni ska vara så krångliga^^

Trevligast med kalaset var nog att få träffa alla släktingar, brukar tycka det är sådär, men idag hamnade jag med ett trevligt gäng och de pratade på, satt och lyssnade och bara njöt!
Min faster är alltid trevlig, måste gå ner och hälsa på henne lite oftare, hon bor ju trots allt bara en gata bort, och sen mina två 25-åriga kusiner, Stefan och Anders, de är alltid snälla, och roliga, speciellt Stefan :p
Malin var även med, hon är snäll! Och sen hade Anders med sig sin flickvän Fanny som jag aldrig träffat tidigare, hon var bara ett år äldre än mig, och hon var inte blyg direkt! Det var skoj!! Tycker det är jobbigt med blyga människor, haha.

Aja, nu har alla åkt och jag har huvudvärk, ska nog krypa ner i sängen ganska tidigt och titta på film och se till att få lite sömn innan skolan imorgon..

Muffins!

Idag har jag bakat muffins, har dock inte smakat på dem än, men mamma och syster har och de sa att de var goda, så jag litar på dem! =)



Recept:
ca 12 st
Ugn: 175 grader
Baktid: 20-25 min

150 g margarin
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl råsocker
3/4 dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g grovhackad mörk choklad
2 ägg
2 dl mjölk

1. Sätt på ugnen och förbered formar.
2. Smält margarinet och låt det svalna.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vispa äggen vita och porösa i en annan bunke.
5. Vänd varsamt ner det ljumma margarinet med äggen.
6. Rör ner ägg- och matfettsbladningen i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Rör smeten slät.
7. Skeda upp smeten i formen och grädda muffinsen i 20-25 min.

Källa: Agneta Carlströms recept på dagensmuffins!

Mina tips:
När det gäller muffins så tycker jag att man inte kan gå helt efter receptet, det blir inte lyckat i de flesta fall i såna fall. När jag bakade dessa muffins hade jag för lite råsocker och kakao, vilket jag löste genom att ha i lite oboy, vem vet, det kan ju bli mycket godare! Våga exprimentera lite!!
Sen chokladen, jag antar att den skulle blandas i smeten, jag la den dock uppepå smeten i formarna precis innan de skulle in i ugnen och tryckte ner dem lite med en sked. Det blev väldigt lyckat!!

Viktigast att tänka på enligt mig är hur smeten känns när man blandat ihop alla ingredienser, det ska vara väldigt lätt och rinnande typ, är den inte det, blanda i lite mer mjölk! Jag tycker resultatet blir bäst om man gör det i alla fall!

Och lita aldrig på tiden som står med ugnen, lär känna din ugn så vet du snart hur lång tid du ska ha inne muffinsen!

Lycka till!!!

Sjuk!

Nu har jag blivit sjuk, igen. Väldigt skoj, gillar det verkligen.. NOT!
I måndags åkte jag till Krista och sov där, det var mysigt och avslappnande!! När vi tittade på film kände jag dock att det började svida något enormt i halsen, och det höll i sig resten av kvällen. Sen la vi oss och låg och pratade i några timmar, innan Krista somnade och jag låg och pratade för mig själv en stund innan jag upptäckte det, haha.
I alla fall, sov väldigt oroligt, och vaknade ett antal ggr under natten, fick ingen ordentligt sömn alls.
Sen upp och iväg till skolan, för rep med kör & orkester tillsammans denna gång i 2 timmar. Efter 45 min var jag död, mådde asdåligt, hade ont i halsen och i huvudet. Sprang till Elina och fick två huvudvärkstabletter av henne, dock hjälpte de inte så mycket.
Led igenom resten av tiden, och efter det hamnade jag på en bänk nere vid cafeterian där jag halvsov och frös något kopiöst. David kom och släpade med mig upp till våran lektion där jag halvsov mot hans axel.. Kort lektion denna dagen som tur var! Sen fick vi lunch, och när vi stod nere vid skåpen drog David fram sin jacka så jag fick låna den. Herrejisses, vad den var varm och skön!!! Satt med den under lunchen, och hela lunchkonserten. Slapp frysa, tack David!! =)
Efter lunchkonserten bad Rasmus om sällskap i matsalen, så satt med honom, Frans och Johannes och pratade lite medan de åt. Efter det tog jag mig till skolsyster som kollade tempen, hade feber.. Efter det gick jag ner till Storgatan och sprang upp till min mormors lägenhet (hon är på Gran Canaria denna veckan, och jag är lägenhetsvakt! Tjoho!) och la mig där på soffan och tänkte titta på film. Började titta, men innan förtexten ens hade varit så sov jag. Mamma ringde vid 16 och väckte mig, och hämtade mig.
Upp till skolan för att ha utvecklingssamtal, och sen var det öppet hus. Då fick jag av nån anledning springa runt och locka folk till estet med Jonathan, vi gjorde inte så stor nytta dock. Vi satt mest och tittade på musikalen, haha.
Sen var det Öppet hus-konsert, och efter den så åkte jag hem och la mig i sängen och somnade nästan omedelbart. Sov i typ 12 timmar, och idag har jag tagit det lungt!! Var en sväng inne i Uhamn på banken och fixade med pengar och internetbank och gojs.. Var sedan inne på Apoteket och köpte Zyx-tabletter, ska tydligen bedöva halsen lite, de har inte hjälpt än dock =( Imorgon blir det nog glass som får göra det jobbet istället^^ Köpte även C-vitamin-tabletter, kanske kan vara brist på C-vitamin som gör mig sjuk hela tiden?
Var även inne på Kicks och köpte ett torrschampo, tänkte ge det en chans. Kan nog vara bra till min feta lugg!!!

Aja, idag har halsen varit grymt irriterande, knappt kunnat svälja vissa stunder.. Har i alla fall fått i mig lite mat, är nöjd!!^^ Imorgon blir det ingen skola, dock tänkte jag hänga med på vår studieresa på kvällen. Det borde jag orka, sitta på en stol och lyssna borde väl gå? Och åka iväg med klassen är alltid mysigt! Speciellt när Anna, Matilda och Kristin är söta! Haha! :P

Ska nog krypa ner i sängen strax, och soooova ännu mer!

Framtiden

Tänk att om 185 dagar så är det över, allt slit.. Herregud, vad det känns konsigt!!
Om 185 dagar antar jag att jag sitter hemma och gör i ordning mig för att sedan dra iväg på förfest någonstans, för att fira att vi äntligen tagit studenten.
Det känns sjukt konstigt, att inte behöva gå tillbaka till skolan sen. Jag kommer sakna det, jag älskar skolan. Visst, jag har ingen direkt ork till att plugga osv, men jag älskar skolmiljön. Att träffa människor man tycker om hela tiden, att bara kunna springa in i någon och prata med den personen en bra stund för att sedan springa iväg till respektive lektioner.
Jag kommer sakna gemenskapen, att ha alla vänner i närheten, och att inte behöva fundera över vad man ska göra, skolan har ju alltid varit så självklar, i alla fall för mig. Det var aldrig något tvivel om att inte börja gymnasiet t.ex. och jag har aldrig någonsin seriöst funderat över om jag ska hoppa av gymnasiet, det har varit självklart för mig.
Men sen, efter studenten, vad händer då? Vem kommer jag träffa i fortsättningen och alltid prata med och vem kommer jag kanske aldrig mer träffa?
Meeeen, den stora frågan! Vad ska man göra, vart ska lilla jag ta vägen? Jag tror jag vet vart jag vill ta vägen och med vem, men frågan är hur man ska lyckas med det... Jag hoppas det går att genomföra! =)


10-1

10 favoriter:

Färg: Havsblå
Mat: Tacos!!!
Band: Ooooj, måååånga!!
Film: Beror på humör...
Bok: Hur kär får man bli?
Sport: Bilsport? :P
Årstid: Alla, de har sin egen charm allihopa
Veckodag: Vet inte, men typ lördag och söndag kan man ju sova xD
Glassmak: Choklad! Med chokladströssel och chokladsås^^
Tid på dygnet: Kvällen!!


9 för tillfället:

Glad: Trött och slö!
Smak: Maten från matsalen, usch, den var inte god..
Kläder: Jeans, långärmad tunika och kofta
Bakgrund: Ha? Ser muljan med esteter i alla fall
Nagellack: Nada!
Tid: 11,45
Omgivning: Är i muljan, så datorer och esteter!
Irritationsobjekt: Min huvudvärk, och illamående som kommer och går..
Tankar: Aj aj aj


8 första:
Bästa vän:
Malin
Screen name: What?!
Husdjur: Bella bus
Piercing: Hål i öronen när jag var 10 år
Förälskelse: Haha, Oskar!
Musik: Första riktiga idolen var nog typ Bubbles eller A-Teens eller nåt sånt^^
Bil: Tänkte skaffa körkort först! :P
Kyss: Next question...


7 senaste:

Cigarett: Never!
Dryck: Vatten
Biltur: Öhm, hmm.. Med mamma i lördags natt
Kyss: ....
Spelad låt: Fields of gold tror jag!
CD-skivan du köpte: Oj, det var länge sen
TV-program: Ugly Betty!


6 har du någonsin:
Blivit kär i en kompis:
Ja
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Nja
Varit med på TV: Nope
Kysst någon du inte känner: Nej


5 vem:
Pratade du med senast?
Robin
Saknar du nu? Krista!!!
Gick du på bio med senast? Krista, Elina, Sofie, Terese, Linnea och Fanny
Ringde du senast? Måste varit mamma i lördags natt
Ska du träffa imorgon? Ska träffa Krista idag!! :O


4 saker:
Du gjorde igår kväll:
Städade, letade filmer, msn..
Du kan höra just nu: Nåt Victor & Emil tittar på
Du inte kan leva utan: Mina vänner och musik!
Du gör när du har tråkigt: Msn, tittar på film..

3 personer:

Du kan berätta allt för: Krista
Du tycker om: Mina vänner <3
Du inte gillar: De som jämt ska visa sig överlägsna

2 val:
Kaffe eller te:
Te
Vår eller höst: Vår


1 önskan:
Bekräftelse och klarhet


Ett steg närmare friheten!

I söndags var det dags för min 18-årsdag, fy sjutton vad jag längtat!
Det var så grymt skönt när klockan slog 00.00 på efterfesten till konserten. Då ställde sig Adina upp och började sjunga för mig och Jonathan hängde på, ingen annan kunde dock låten de sjöng på så de kontrade med Ja må hon leva!
Det bubblade i hela mig, jag var så lycklig just då! En lyckad konsert, ett helt rum fyllt med underbara vänner och att det var just min 18-årsdag gjorde bara saken bättre! Tack alla söta vänner som grattade mig <3

Idag, fredagen den 21 november, tog jag min första körlektion! Det var nervöst, men när jag väl hade satt mig i bilen och Anders hade pratat en stund så var det inte så nervöst längre, dock kom det tillbaka när vi skulle testa dragläge.. Men det gick bra, shit vad jag var glad när jag steg ur bilen!! Det här ska nog gå vägen detta med! Ska ner till körskolan på måndag och boka körlektioner och gojs, nu ska jag få fart på detta!!!!

Gratismode.se


Blev nyss medlem på GratisMode.se och har redan jobbat ihop mig en bra bit mot ett presentkort!!
Bli medlem där du också, klicka här så hjälper du även mig genom att låta mig värva dig!

Du får 50 poäng direkt när du blir medlem, och sen är det väldigt lätt att få ihop mer poäng genom att besöka hemsidor, gratis erbjudanden och mkt mer!!
Bli medlem nu!

Sungha Jung <3

Idag blev jag kär, i denna söta lilla killen. Sjukt duktigt, kolla på klippen så förstår ni!


Fields of gold



More than words



Your song



Living on a prayer



Wake me up when september ends



Hit the road Jack

Att leva med misshandel

Satt tidigare idag och rensade bland filer på datorn. Hittade bl.a. massa gamla skolarbeten jag gjorde på högstadiet. I 7an höll vi på med skrivarskola, vi fick en uppgift där vi skulle skriva en text på ett speciellt sätt med en speciell tanke, här är en av texterna jag skrev där uppgiften var att få fram en dialog mellan lärare och elev..

Hanna sprang så fort hon kunde. Detta var bara inte sant! Hennes mamma hade misshandlat hennes imorse också, bara för att hon råkade ta tre ostskivor på mackan istället för två som hon egentligen bara fick. Hon hade varit tvungen att sminka sig innan hon kunde springa till skolan, annars skulle någon av hennes lärare fråga henne varför hon hade så många blåmärken. Hannas mamma hade åkt till jobbet direkt efter att hon slagit Hanna så Hanna kunde känna sig trygg hemma, men inte i skolan…

- Hanna, kom fram hit! Hanna gick fram till hennes lärare Mrs. Witkins.
- Ja, fröken?
- Varför kom du försent idag då?
- Mamma var tvungen att skynda sig till jobbet eftersom hon skulle på ett möte. Jag fick lämna Sofie på dagis. Jag lovar, detta ska inte hända igen! Jag trodde det skulle gå mycket fortare att lämna Sofie. Men hon var så ledsen och släppte inte taget om mig.
- Okej, men stanna kvar här efter lektionen.
- Ja, fröken.
Hanna gick och satte sig. De hade matte denna lektionen så hon började räkna. Men det gjorde så ont i huvudet. Slagen efter hennes mamma värkte, över hela kroppen. Hanna var inte långt ifrån tårarna, men hon tänkte tyst: "Skärp dig nu Hanna. Det var väl ingenting!" Lektionen fortsatte och när det äntligen ringde ut sprang alla de andra ut på rast, men Hanna stannade kvar som Mrs. Witkins sagt åt henne. Mrs. Witkins drog fram två stolar och tecknade åt Hanna att sätta sig ner på den ena stolen medan hon själv satte sig på den andra.
- Ja, Hanna. Detta var inte bra. Nu har du kommit försent fyra dagar i rad. I måndags var det att du försov dig, Mrs. Witkins tittade sorgset på mig. I tisdags var det att du missade bussen. I onsdags var det att du glömde nyckeln till skåpet hemma och att vaktmästaren var tvungen att hjälpa dig att åka hem och hämta den. Och så idag var det att du var tvungen att lämna din syster på dagis. När ska detta sluta? Man kommer inte försent fyra dagar i rad utan någon speciell anledning. Jag tror dig nämligen inte.
- Men det är sant! utbrast Hanna. Varför skulle jag ljuga?
- För att du försöker skydda någon annan, eller så vågar du inte tala om vad som egentligen har hänt, Mrs Witkins tittade på mig. Jag lovar att inte berätta för någon vad som hänt. Jag har tystnadsplikt som lärare. Men jag kanske blir tvungen att kontakta dina föräldrar om det är något allvarligt. Hanna tittade på sin lärare. Skulle hon berätta? Nej! Då skulle hon troligen få flytta ifrån sin mamma, men det skulle kanske inte vara så dåligt. Men vart skulle hon flytta då? Till sin pappa? Mm, det kanske skulle fungera, men om det inte gjorde det.
- Nej, det är ingenting. Jag lovar, jag ska skärpa mig och inte komma försent någon mer gång. Kan jag gå nu? Jag behöver lite frisk luft innan vi börjar nästa lektion.
- Visst gå du, sa Mrs Witkins med ett sorgset uttryck i ansiktet. Hanna tog sina saker och gick ut. Hon gick till sitt skåp och slängde in grejerna. Hon tog upp sin väska och tog fram två Alvedon. Hon gick till toaletten och tog lite vatten och svalde sina tabletter. Så då skulle hon bara ta lite frisk luft, sen skulle det nog inte göra så ont mer…

It takes time

Det tar tid att förstå sina tankar
Det tar tid att inse vem som betyder mest
Det tar tid att komma fram till hur allt ska hanteras
Det tar tid att lära sig våga
Det tar tid att kämpa sig tillbaka

Det tar dock inte så lång tid att lista ut vem som lyssnar och inte!

Jag älskar mina vänner, de förstår verkligen hur jag mår nu! I alla fall en stor del av dem.
De flesta lyssnar och försöker göra allt för att hjälpa mig och få mig att må bättre, och jag tror ingen av er anar hur mycket det betyder för mig! Jag sitter ofta tårögd här framför datorn när jag pratar med någon som får mig att känna mig speciell och duktig, eller kanske bara lyssnar och försöker hjälpa till, kommer med kloka tankar och vänder det dåliga till något bra.

Jag gråter närapå nu, jag är väldigt stressad inför veckan som kommer, det är något att göra varje dag, och det måste ske den dagen, annars kommer det inte fungera på lördag.
Imorgon ska jag egentligen spela på biblioteket, frågan är om jag verkligen orkar. Jag känner inte direkt för det och det har inte direkt repats något till det, det var länge sen jag ens hade tid att sitta ner vid pianot och spela och sjunga för skojs skull, har jag satt mig ner nu så har det varit för att testa ackord eller nåt sånt. Och sjunga, jag har inte sjungt annat än till konserten och i skolarbetet, jag har knappt orkat sjunga när jag sitter här hemma och lyssnar på musik.
Var har jag tagit vägen? Var är min livsgnista? Vart har glädjen till musiken tagit vägen?

Jag måste hitta den, innan jag hittar den är hela jag förlorad, jag är inte mig själv.

Snaaaaaaaaaaaaaaaaart!

Snart är jag 18, jag längtar verkligen!!
Det känns så sjukt löjligt att säga att man är 17, när det inte är lång tid kvar på året, och eftersom det är året då jag ska fylla 18!!! Känns surt att vara sist av kompisarna med att fylla, eller de kompisar jag umgås med mest i alla fall.
Är väldigt jobbigt att sitta hemma när man vet att de är ute på krogen och roar sig, gissa hur glad man är att man inte är född typ 3 månader tidigare eller senare? Jag hade väldigt gärna varit född i början av året, tänk att slippa vara sist med allting..

Aja, måste fortsätta med projektarbetet nu, konserten alltså, sen sooooova!

Sova

Ja, det gick ju bra.. Trodde jag skulle orka städa, men så blev det inte.
Har bäddat sängen i alla fall, tummen upp för det!
Nu ska jag stänga av datorn, krypa ner i sängen och läsa i min bok. Är trött!!!
Imorgon blir det en rolig dag, först orkester, sen kör (men den är mindre rolig iår..) och sen på eftermiddagen blir det bandrep!! =)

Sov sött alla vänner! <3

Måndag, inte nu igen..

Jaha, så var det måndag igen. Denna jobbiga dag som alltid tycks komma mycket oftare än alla andra dagar, fattar inte hur man lyckas trycka in så många måndagar på ett år, och så lite söndagar? Haha =)

Idag var det skola igen då, efter en veckas "lov" som kanske inte blev så mycket lov, men det var ett roligt lov i alla fall!!!! Det var trögt att gå upp i morses, men upp kom jag i alla fall! Började som tur var lite senare, älskar att ha sovmorgon på måndagar!! Skulle åka med bussen som går 8.33 typ härifrån Timmele, men fick ett sms vid 8 av Elina att jag kunde åka med henne och Gunilla in, så då fick jag en kvart på mig att dryga här hemma. Det är väldigt skönt att inte behöva stressa på morgonen egentligen! Jag satte mig och kollade på Rix Morgonzoo på tvn en stund, Gavin DeGraw var där och hälsade på, shit vad jag hade velat vara på hans konsert i Stockholm idag!! Älskar hans röst och hans låtar, får dock nöja mig med att sitta här hemma och lyssna på musik via datorn, dock hittar jag inte hans skiva *suck*, får nog leta vidare om en stund!

Jag har kommit på en sak jag borde börja med, jag borde skriva en lista varje kväll innan jag går och lägger mig, en lista på saker jag ska göra nästa dag, och sen försöka följa den! Det vore skönt, fast det får nog dröja, nåt sånt viktigt klarar man inte av innan man fyllt 18^^ Haha. TVÅ VECKOR KVAR!!! Jag längtar...

Här kommer en liten lista dock, fast det är saker jag ska göra innan jag går och lägger mig tänkte jag..
* Plocka in kläder i garderoben
* Bädda sängen, bäddmadrassen är på väg att flyga iväg igen
* Plocka undan från skrivbordet/byrån

Vad hann jag med?

Haha, i brist på fantasi tänkte jag nu kolla vad jag verkligen hann göra idag!

* Duschade läääänge
* Raka benen^^
* Plocka ögonbrynen^^
* Göra hårinpackning
* Bada fötterna
* Fila fötterna
* Smörja in hela mig, haha
* Städa i garaget
* Möblerat om i garaget
* Städat liiite i mitt rum
* Planerat konsert
* Ätit två ggr
* Närapå skrivit klart repschemat
* Skickat iväg ett massmail om konserten

Nu orkar jag inte tänka mer, hejdå...

Dagens lista

Idag ska jag hinna med:
* Duscha
* Fixa efter duschen..
* Städa i garaget
* Fixa repschema för veckan
* Kontakta alla artiser och kolla så de kan sina reptider
* Lyssna igenom alla låtar och komma fram till vilka det ska vara kör på och ej
* Diskutera vad som ska göras när till konserten
* Hitta en dag att åka till Borås och leta kläder på
* Säkert en massa annat..

Jag borde sätta igång nu.. Men jag orkar inte resa mig upp, suck

Emelie



Emelie, dagens solstråle!! <3
Pratade med henne en bra stund på msn, och hon fick mig på bättre humör för varje sak hon sa.
Vissa vänner betyder verkligen mer än andra.

Jag, glad? Sällan

Suck, denna bloggen skulle ju bli den gladare av mig, mitt sorgsna jobbiga liv skulle ju vara över. Men icke, det var visst inte bara att skapa en ny blogg och så skulle allt det försvinna.. Nej, jag måste nog börja ta tag i mitt liv, och komma fram till vad jag tycker är roligt med det och komma fram till vem jag verkligen är, för just nu känner jag att jag är nog aldrig mig själv egentligen, inte på riktigt. Jag gömmer mig bakom någon som jag tror att jag är, men ärligt talat så tror jag att jag inte har hittat mig själv än.

Tänk vad det vore skönt att få bestämma exakt hur ens liv skulle vara, välja sina äkta kompisar som verkligen älskar dig och vill allt väl med dig, som inte pratar skit bakom din rygg och som alltid är vid din sida om något händer. En kompis som förstår dig även fast du inte säger något, någon som vet precis vad du tänker hela tiden.
Och inte bara kompisar, utan även den där speciella personen, kille/tjej vad du än dras till (i mitt fall killar ifall någon skulle undra). Välja en person som du älskar villkorslöst och som älskar dig lika mycket tillbaka. Din bästa kompis som alltid finns där och som du alltid kan prata med, fast kanske inte om samma saker som med den dina kompisar.

Nej, nu ska jag dra mig ifrån datorn och börja fixa så att jag inte behöver stressa för mycket i veckan, det är aldrig bra att stressa, det vet ni väl?

RSS 2.0