Julmusik!

Sitter och lyssnar på julmusik medan jag sorterar lite filer på datorn! :)
Och gör en Spotify-lista med julmusik självklart, haha. Ska lägga upp den här sen, men usch så lång den blir! Lägger till alla album jag kan hitta, massor kan jag meddela!! Nu är listan 22 timmar lång, lite väl mycket musik om jag får säga vad jag tycker!

Uppdatering med julmusiken kommer!

En dag på Tingsholm

Idag var det inget jobb som gällde, utan spela piano på Tingsholm! Tog med mig syster, eftersom hon började strax innan jag skulle träffa de andra. Vi hjälpte till att rigga det sista på scenen, eller det mesta rättare sagt. Stolar, sladdar och notställ osv ;)

Sen repades det i 1½ timma, sen var det dags för konsert! Det gick sådär för min del.. Blev nåt fruktansvärt nervös inför första låten, så den gick inte överdrivet bra.. Menmen! Resten av låtarna gick bra, förutom några ackord här och där, haha.

Ska tillbaka till Tingsholm ikväll sen och spela på en Öppet hus-konsert, får hoppas det går ännu bättre då! :)

Fick träffa Adina idag igen, det var väldigt väldigt väldigt kul!!!

Veckans hiss, och diss!

Jaja, okej. Jag kanske har blivit lite skadad på jobbet ändå. Går och lyssnar på radio dagarna i ända, och det är mycket inspiration därifrån, på ett eller annat sätt..

Veckans hiss
Du möter en människa, du kan redan känna personen eller träffa den för första gången, men du märker direkt att personen är positiv! Det smittar av sig och gör att man själv börjar bli mer och mer positiv, i alla fall för en dag eller två. (Eller timmar kanske, beror helt på!).
Eller känner du dig lite negativ, lite nere och vet inte vad du ska ta dig åt? Och så pratar du med någon och den vänder direkt det som du pratar om till något positivt. Och ta-da, det känns genast aningen, eller kansek mycket (!) bättre! :)
Jag vill hissa positiva människor som sprider med sig av positivitet så att även jag blir positiv!

Veckans diss
Det regnar, och det regnar. Det är mörkt när man går hemifrån på morgonen, och mörkt när man kommer hem. Jag avskyr detta tråkiga, dystra väder! Vem har kommit fram till att vi ska vrida tillbaka klockan en timma så det blir ljusare på morgonen? Vem är vaken på morgonen? Och vem kan utnyttja vår extra soltimma? Eller ja, soltimma kan man väl inte kalla det egentligen..
Veckans diss är: Vintertiden!
Jag tycker vi kör på dubbel omvänd sommartid (googla så vet ni vad det innebär). Det skulle jag trivas med MYCKET bättre!

Veckans låtar

Nu ska jag börja med en veckans lista här på bloggen, tjuvstartade lite förra veckan, men kom på ett roligare upplägg!
Här följer mina 5 favoritlåtar denna veckan!

Plats nummer 1
Lady Gaga - Bad romance

Plats nummer 2
E.M.D. - Välkommen hem

Plats nummer 3
Black Eyed Peas - I gotta feeling

Plats nummer 4
Darin - Viva la vida

Plats nummer 5
Michael Jackson - Black or white

Så, då var första listan på plats! Om ni vill lyssna på låtarna så är det bara att klicka här så kommer ni till spellistan på Spotify! :)

Mmmmm, härliga söndag!

Har idag bara tagit det väldigt lugnt! Först så sov jag länge, i alla fall till 12, haha. Sen låg jag och slappade i sängen och kollade på lite Smallville, typiskt söndagsnöjd för min del! Och efter det åkte jag med mamma till Ulricehamn för att panta flaskor och handla lite. Det var den sista delen av vår helgstädning! Nu är det lite tommare nere i källaren, men det kan nog gå att få bort ännu mer, men inte denna helgen!

När vi kom hem så flög jag runt lite i huset och fixade med telefoner osv. Nu verkar det som att internetanslutningen inte bryts längre, vilket är väldigt bra! Och spraket i telefonen är också borta, tjoho. Nu är det bara problemet med DNS-anslutningen, ska googla lite på den och se vad det kan vara!

Två Wallander-filmer och lite mys i soffan, och nu sitter jag i mitt rum och laddar inför jobb imorgon. Då ska det även bestämmas hur mycket jag ska jobba och vilka arbetstider osv. Blir intressant, blir nog 75% om jag får bestämma själv, men får jag inte jobba så mycket så blir jag inte sur, snarare lättad..

Nu ska jag kolla lite mer Smallville och borsta håret!

Åh, förresten, jag började skriva inlägget för att jag tänkte skriva att jag körde lite söndagsmys innan. Först så körde jag på en ansiktsmask, sen peelade jag hela mig, även ansiktet, när jag skulle duscha och tillslut så har jag smörjt in ansiktet ordentligt. Det gjorde susens! Nu förstår jag vad "ansiktet känns som en barnrumpa" innebär, haha.

GODNATT! :)

Shoppingsugen!!!

Åh, sitter och tittar på Nelly.coms rea just nu, finns hur mycket skor som helst på rean, de flesta kostar max 150 kr!!! Fast alla har klack, och jag är inte jättevan vid att gå i klack, borde nog försöka lära mig! Jag är inte överdrivet lång (163 cm..) så klackar borde förbättra min längd lite ;)

Ska kolla om jag hittar lite snygga kläder där med, kanske hittar ett par skor jag kan beställa, hoho..

UPDATE: Det blir nog inga skor, men lite kläder eventuellt! :)

Städhelg

I fredags kväll hade jag 9 kompisar här, det var väldans trevligt! Vi åt pastasallad som jag slängt ihop under eftermiddagen med Kristas hjälp, och vi halvtittade på Idol samtidigt som vi pratade om massa kul! Efter det drog vi igång Wii och spelade mot varandra. Det var kul! :)
Tack ni underbara människor för en kul kväll!! Nästa gång blir det dans istället, för jag ska köpa mig ett dansspel till Wii!! :)
När de flesta åkte hem så stannade Krista och Alexandra kvar, de skulle sova här nämligen. Vi åt lite mer pastasallad, och spelade vidare på Wii med min syster. Vi höll nog på nån timma till, sen gav vi upp. Vi började bli lite väl trötta.
Somnade i tv-rummet efter att ha satt på en film, A cinderella story. De åkte sedan hem igår förmiddag.

Igår hade även mamma bestämt att det var dags för städdag här hemma. Mellan 14.00 och 17.00 så skulle vi röja nere i källaren. Det blev väldigt bra, fast jag gjorde nog inte så mycket. Bar mest ut påsar ut till bilarna. Linnea städade bland sina hästsaker och mamma fixade i förrådet. Jag röjde i och för sig lite på pappas arbetsbänk, vilket var nödvändigt! Sen skulle jag vara duktig och fylla på pellets, vilket resulterade i att jag skar mig på tummen. Höger tumme, skärsår från fäste till topp på insidan av tummen, ajajaj!
Idag är tummen svullen men jag tror jag överlever! ;) MÅSTE kunna spela piano på torsdag!

Julklappar

Sitter och funderar på vem jag ska köpa julklappar till iår, och vad jag ska köpa. Det är inte lätt det där! Men det är mysigt att slå in paketen sen! Iår ska jag försöka göra assnygga paket, brukar inte riktigt lyckas. Men iår, då jävlar! Haha, nej, nu ska jag inte lova för mycket. Men jag ska slå in alla paket själv i alla fall, det känns mycket personligare och roligare :)

Har ni börjat köpa era julklappar än? Eller börjat planera? Eller har ni inte ens börjat tänka på dem?

Jag har redan börjat köpa, två stycken är klara, och resten har jag lite smått börjat klura på! :)

NEW MOON, finally!

Igår var det äntligen dags för midnattsvisningen av New Moon! Jag och Krista tog ett stopp på ICA i Ulricehamn och köpte lite Polly, choklad och naturgodis, samt dricka och energidryck, på vägen till Jönköping.
Väl framme irrade vi runt lite i Jönköping för att hitta till resecentrum där vi planerade att parkera. Efter ett samtal till pappa så hittade vi fram, och hittade sen bion utan problem!

In och hämta ut biljetterna, och sen vidare ut på stan för att hitta någonstans att äta. Blev Chili Thai, och vi åt grillspett med jordnötssås. Mycket gott! Det gick väldigt fort att äta dock, för vi hade misslyckats lite i vår planering, haha.

In på bion och där var det hur mycket folk som helst! I kö för att gå upp till salongen, för att köpa popcorn och till toaletten. Krista ställde sig i popcornkön och jag besökte toaletten. Det tog tid att få popcorn, men vi hann upp till filmen, som inte kom igång förrän 21.15. Först utlottning och lite information, sen började äntligen filmen. Först Twilight, som varken jag eller Krista hade sett på bio tidigare. Den var aningen annorlunda på bio och på tv hemma kan vi meddela! Man såg mycket mer detaljer som man inte sett tidigare, vilket var väldigt roligt!!

Efter att Twilight var slut var det en paus på 15 minuter, som blev lite mer än 15 minuter när jag tänker efter. Vi passade på att sträcka på oss, Krista som hade druckit en hel del cola (haha!) sprang på toa och jag öppnade min energidryck för att försöka piggna till lite. När filmen började så var klockan runt 23.35, och hade varit vaken sen kl 6, så vågade inte chansa på att jag skulle klara att hålla mig vaken (men det klarade jag utan problem!).

I nästa inlägg, som kommer lite senare i eftermiddag ska jag recensera filmen tänkte jag!

Hej så länge!

Ajajaj

Usch, har ont i magen, inte kul! :(
Har legat och sovit en stund nu i eftermiddag med, men pluggade lite först efter att tjejerna hade åkt! Gjorde klart en uppgift vi skulle gjort redan första veckan på fotokursen, haha. Den var lite klurig, tog en stund! Sen fixade jag rapporten som skulle in och skickade in den. Dagens plugg klart!

Sovit en stund, sen kom föräldrar och syster hem. Vaknade till och röjde i ordning lite i mitt rum. Måste byta gardin,m vill ha en tunnare och mindre så fönstret kommer fram mer. Vi "rullade upp" gardinen innan och flyttade bort lite saker från fönstret. Vips kändes rummet mycket ljusare och mysigare! Får klura på det där och hitta på en bra lösning!

Nu är det snart Hell's kitchen, veckans enda jag-måste-titta-på-tvn-timma!!

Fotolab!

Idag var det först orkester på morgonen! Tycker det är kul att spela piano i orkestern, som omväxlings skull! :) Nästa vecka blir det konsert, lite nervöst redan måste jag erkänna!

När jag kom hem så kom även Lina och Sofie hit, så idag har vi jobbat vidare med fotolab 4 - Portättfoto. Kortet på mig från förra veckan var början på den labben, idag blev det istället för att fota i studio -> Fota i fönsterljus!

Resultatet på mig:


Vet inte om jag får ladda upp bilderna på de andra, så jag gör inte det!

Smörgåstårta, försök nr 1


Tårta 1 - Räkor


Tårta 2 - Leverpastej och köttbullar


Specialtårtan utan mjölk och ägg!

Önskas recept?

Måste förövrigt säga att korten inte blev överdrivet lyckade, haha

Veckans hit, och låten vi borde skippa!


Min favorit denna veckan blir helt klart Bad Romance, med Lady Gaga!

Och veckans låt vi borde skippa blir Yohanna - Is it true. Den låten är fruktansvärt uttjatad, blä!

Födelsedag!

Idag är det min födelsedag, 19 år gammal är jag nu, herrejösses! Om 365 dagar får även jag besöka systemet, tjoho :)

Hade kalas igår, ska försöka få upp lite kort på mina smörgåstårtor! Måste bara komma på vilket minneskort jag hade när jag fotade, haha!

Har i alla fall fått lite presenter!
* Pengar var precis vad jag önskade mig!
* Väska ursnygg!
* Andreas Carlsson - Live to win en bok jag önskat mig!
* Kort min fina lillasyster hade skrivit ut massa fula kort på mig och skrivit meddelanden på baksidan, och lagt varje i ett kuvert för att roa mig lite, haha.
* Ansiktsbehandling LYX behandlingen heter lyx ;) Asskönt! Ska gå och boka en tid snart tror jag!
* Blommor det hör väl födelsedagar till? :)

Gekås, Varberg och England?!

Igår åkte jag direkt från jobbet, slutade lite tidigare förresten, men mamma i vår nya (!) bil till Ullared och Gekås! Shoppade i massa timmar, fötterna värkte när vi gick ut och armbågarna var slut efter att ha knuffat undan massa folk (det var mer folk inne på Gekås än nån annan gång när jag varit där! Undrar om Ullared-serien bidragit till detta?) och väl ute åkte vi till Södra Näs och Linneas stuga för att bo där under natten! Tog med pizza på vägen, mums och sen satt vi i soffan i stugan och tittade på Idol och myste. Sov sedan i soffan, både jag och Linnea och mamma på en extrasäng bredvid!

När vi vaknade och hade ätit frukost åkte vi till stallet och Linnea red, jag fotade. Det var kallt, kände knappt mina fötter när vi satte oss i bilen igen, haha. Fikade på Café Blå Dörren inne i Varberg, och sen åkte vi till stugan och packade in oss i bilen och åkte hem, till Timmele alltså!

Nu har jag försökt göra en smörgåstårta för första gången, det gick sådär.. Har inte garnerat än, men fyllningen blev alldeles för lös.. Får hoppas det smakar bra i alla fall! Ska garnera imorgon, ska fota lite om den blir bra! :)

England-delen tar vi i nästa inlägg! ;) Imorgon!

Önskelista 2009

Årets önskelista
* Kameraväska
* Datorväska
* Hits 2009
* Pop hits 2009
* Sofi Fahrmans (bok) - Elsas mode: 1:a boken
* Sophie Kinsella (bok) - Karriär och köksbesvär
* Sophie Kinsella (bok) - Mitt nya jag
* Pengar
* LaptopCooler

Borttagna från listan (fick i födelsedagspresent)
* Pengar
* Andreas Carlssons bok - Live to win

Studiofotografering



Fotat idag till fotokursen jag går. Jag är riktigt nöjd, jag som hatar att vara med på kort! Gillar denna bilden skarpt :)

Hurtful

Dagens mående ser ni i rubriken, på ett ungefär i alla fall.. Går inte in på det mer, orkar inte. Känns bättre nu i alla fall!

Morgondagens planer ser ut såhär i alla fall:
Orkester - INSTÄLLD! Jörgen är sjuk, stackarn! :(
Jönköping - Labba, försöka komma fram till om jag ska vara kvar på kursen eller inte..
Hem - Byta om, smink på^^
Ströget med jobbet - Ingen aning om vad som väntar, men det blir säkert kul! :)
SOVA!

Inget jobb imorgon alltså, dumt nog.. Har bara två veckor kvar att arbeta troligtvis. Sen får vi invänta snön och kylan innan det är dags för nästa jobb!

Gamla listor!

Förra årets önskelista:
* Dator
* Trådlös mus
* Tekoppar
* Lösviktste
* Blixt till kameran: Canon Speedlite 430 EX II
* Objektiv, ett Canon EF 50mm f/1,8 II kanske?
* iPod Classic
* Pop hits 2008
* Hits 2008
* Bonniers trafikskola 2008
* Nya kuddar!!
* Pussel -> 500/1000 bitars

Och vilka har jag utav dessa idag? Jo, datorn, trådlösa musen, massa lösviktste, ett nytt objektiv, en iPod, Pop hits 2008, Hits 2008 och nya kuddar!!
Är inte i behov av Bonniers trafikskola längre, eftersom jag redan har körkort, whii!! Vilket leder mig till nästa lista jag har hittat i arkivet!


Iår ska jag:
* bli mer positiv
* ta körkort!!!! (innan studenten?!)
* ta studenten
* hitta ett jobb
* planera flytt till Australien

Vad mer ska jag fylla på tro??

* söka lite högskoleutbilningar, innan 15 mars!!
* tillbringa mer tid ute
* lära mig laga lite mer avancerad mat

Och jag har blivit mer positiv, jag har tagit mitt körkort, klarat av studenten, sökt högskoleutbildningar (2 gånger dessutom!) och börjat laga lite mer mat, kanske inte mer avancerad dock, haha.

Än så länge känns detta året väldigt bra, whii!
Dock har det varit lite trögt med Australien-flytten.. De jag skulle åkt med verkar inte så intresserade längre, menmen! Jag funderar på om jag ska söka som au-pair, det vore ett riktigt häftigt äventyr!!


Idol

Jag tyckte om dagens Idol! Jag blev sådär härligt glad av låtarna, och bäst ikväll var helt klart Mariette! Jag rös, hela jag! Shit vad bra hon är! Och god tvåa kommer Erik, han kan sjunga den grabben!!
Sämst ikväll var Eddie, ut med honom!!!

Nu blir det lite Smallville, typ ett avsnitt, sen är det Idol-utröstningen och efterdet mer Smallville innan jag ska sova! Imorgon är det Occapella igen, julsånger står det på schemat. Ska bli dunderkul!! Äntligen jullåtar, som jag har längtat! :)

Bara inte du - Katarina von Bredow

Boken Bara inte du skriven av Katarina von Bredow släpptes för lite drygt 1½ månad sedan, och eftersom Katarina är en av mina favoritförfattare blev jag överlycklig när jag såg boken i bokaffären inne i Uhamn. Köpte den direkt, men sen har det blivit liggande. Och nu var det dags att läsa den!

Boken handlar om Emma, en 20-årig tjej som precis har flyttat hemifrån, in i en egen lägenhet. Det börjar med att hon har inflyttningsfest, och man får träffa hennes kompisar, däribland Ellinor, Markus och Adrian. Markus är Emmas bästa vän, och de har kännt varandra sen de var små. Ellinor är Emmas bästa vänninna, men hon når inte upp på Markus nivå. Adrian är Ellinors kille, och varför jag nämner honom förstår du om du läser boken! Vilket du verkligen borde göra!!!

I boken får vi sedan följa Emmas liv de närmaste veckorna. Vi får även träffa hennes föräldrar, och hennes lillebror Edwin som råkar i trubbel. Markus börjar med något som kan sluta väldigt illa, och Emma själv, hon ställer till problem för sig själv när hon inleder en farlig resa, som kan skada henne, och framförallt andra som hon verkligen bryr sig om..

Katarina har ännu en gång lyckats fånga en härlig historia, och med sitt magiska språk som finns i alla hennes böcker så är jag fast direkt. Sträckläsning, det var inte kul att lägga ner boken för att springa och fylla på tekoppen, så det struntade jag i tillslut, haha. Men en grymt bra bok! Jag hinner både bli avundsjuk, arg, besviken och beundrad av Emma, på endast drygt 200 sidor (om jag inte minns helt fel!), och det är inte illa för att vara jag!

Så mitt tips idag är, läs denna boken! Katarinas böcker passar inte bara ungdomar, jag tror även att ni lite äldre skulle tycka om hennes böcker. Denna kommer nog faktiskt på 2a plats bland hennes böcker, först ligger "Hur kär får man bli?". Läs den med, eller bara den. Läs någon av hennes böcker i alla fall! :)




Katarinas böcker:
  • Syskonkärlek
  • Knappt lovlig
  • Som om ingenting
  • Hur kär får man bli?
  • Expert på att rodna
  • Räcker det om jag älskar dig?
  • Som jag vill vara
  • Bara inte du
Katarinas böcker har det där magiska språket, och handlar om omöjlig eller svår kärlek. Historierna känns ärliga, äkta och inspirerande på olika sätt. Läs, läs, läs!!

Läsa, läsa, läsa

När jag var på jobbet idag bestämde jag mig för att skippa datorn så länge som möjligt och göra något annat idag. Så det slutade med att jag satte mig vid pianot när jag kom hem och övade på det som ska spelas i orkestern på Tingsholm. Det är fruktansvärt kul att spela något annat än flöjt för omväxlings skull, och även om jag inte är överdrivet duktig så försöker jag i alla fall, och det känns som att det går hyfsat bra! :)

Sen var jag ute och gick med vovven, en liten kort sväng. Det blev så kallt om fötterna så jag gick inte den turen jag hade tänkt från början.
Och när jag kom hem startade jag datorn och kollade min mail samtidigt som jag kokade vatten, rostade lite bröd och satte mig i soffan, under en filt naturligtvis, i vårt för stunden tysta tv-rum och läste. Det var länge sen jag gjorde något sånt, och det ska bli oftare! Det var väldigt avslappnande, och boken tog slut innan jag reste mig upp igen, haha. En hel bok, på en dag, helt otroligt! För några år sedan var det dock konstigt om jag inte läste en bok per dag typ.

Nästa inlägg handlar om boken, missa inte det :)

SMALLVILLE

Min nya favoritserie, yay! Håller på att titta på den för fullt, från början till slut! Finns inget slut än dock, men det gör mig ingenting! ;)
Är nu på säsong 3, avsnitt 6. Ska bli kul att se hur det här utvecklar sig. Tycker det blir bättre och bättre i alla fall!

Håller på att gå igenom lite bilder samtidigt, försöker ordna med ett bildinlägg, som blir fruktansvärt långt om jag inte publicerar dem i delar, haha.

Så det är vad jag ska fortsätta med nu :) Till ett avsnitt av Smallville såklart!

Studentkort

Kom på att jag kan lägga in kortet här, så får ni se hur jag ser ut för en gångs skull, haha. Händer inte alltför ofta att jag fastnar på kort, brukar vara den som plågar andra istället.




Tackkort

Igår beställde jag mina tackkort från studenten.. Redigerade till ett halvbra kort, och blev väldigt nöjd med resultatet måste jag erkänna! En William fick vara smakråd, och sen fick mor och syster godkänna, haha.

Bättre sent än aldrig, eller hur? Så om några dagar kommer mina kort, 40 st + en förstoring av kortet!

Nu ska jag vara duktig och städa här hemma tänkte jag, kunde inte sova inatt, så åkte aldrig till jobbet idag (inte bra! fy på dig Elin!) men när man somnar kl 6 och har sovit max 10 minuter under natten innan dess så känns det inte så lockande.. Så nu blir det städa, laga lite mat och sen blir det Jönköping ikväll, tyvärr. Har tappat suget för den kursen. Menmen, ska kämpa det sista nu! Bara lite mer än en månad kvar (och en sjuhelsikes massa rapporter att skriva klart..)

Halloween

Jag åkte iväg på en Halloween-fest innan, utklädd till en älva med egenhändigt gjorda vingar av ståltråd och björkris, haha. Glömde dock mitt fina spö hemma, vilket var lite tråkigt.. Menmen! Festen var sådär kul, var inte riktigt på humör måste jag erkänna. Är fruktansvärt trött, så nu ska jag få igång en film och sova gott och försöka ta tag i mitt rum och resten av huset kanske imorgon. En omgång (flera omgångar kanske?!) Wii och beställa studentkort ska också hinnas med! Men nu, natti!

RSS 2.0