Hiss och diss!

Kanske skulle börja med dagens hiss och diss? För att ha något att skriva om, eftersom jag egentligen bara sitter hemma och är på Lidl för tillfället, haha.

Dagens hiss-motiveringen följer här
En liten pryl, med mycket kapacitet hoppas jag! Sitter för tillfället med hörlurar i öronen och lyssnar på Lady GaGas album (The Fame) och har även hunnit spela lite spel och titta några minuter på en film idag. Ska försöka få igång lite andra funktioner sen med, så blir det säkert ännu bättre!
Så dagens hiss är alltså, för er som läst tidigare inlägg, min nyinköpta iPod! :)

Dagens diss-motivering följer här
Mörka moln, blåsigt och möjligtvis lite regn. Dagens diss blir helt enkelt vädret som inte är något upplyftande direkt. Idag börjar jag inte jobba förrän 14.30, och det hade ju inte varit helt fel att sitta ute i trädgården och njuta av fint väder innan det är dags för att slita på Lidl ikväll igen.. Men nu sitter jag inne i tv-rummet och bloggar och lyssnar på iPoden och funderar på att ta mig en tur in till Uhamn för att lyssna på gatumusikanterna. Men frågan är om det inte kommer regn snart, och då slutar de ju spela. Så det kanske får bli en annan dag istället.. Dumma vädret!

Första lönen!

Efter snart 2 månaders jobb på Lidl har jag äntligen fått min första lön, tjoho! I måndags trillade det in nästan 8000 kr på mitt konto, och det var inte helt fel!
Har lånat från mina egna små sparkonton under sommaren, och har precis satt tillbaka alla pengar där de ska vara så nu är det ordning och reda där!
Har även införskaffat mig 3 saker för min lön, en del av lönen i alla fall! En härlig silvrig sak som jag lär använda en hel del, till film, musik och lite spel kanske! En sådan här var jag och hämtade ut idag:
Kan för tillfället inte minska bilden, vill inte ha den så stor egentligen, hmm..

Jag hämtade även ut ett paket från cdon.com som innehöll säsong 4 & 5 av One tree hill! Tittar för tillfället på säsong 3, men det dröjer nog inte många dagar innan det är dags att gå vidare till säsong 4!

Nu ska jag kika vidare på One tree hill, ta bort lite filer från datorn och leta reda på lite mer musik att lägga in iPoden!

Nattinatt :)

Tävling!


Nu pågår en tävling hos Julia Berg där du kan vinna en goodiebag fylld med en massa roliga saker! Reglerna är enkla, var med och tävla du med, tryck HÄR! Sponsorer för tävlingen är: Pärlsmycken,BambubutikenHappystoreGlamourenWishdesignBlingitBeautifulmeKarin HerzogGirlstuff,Design AtengaFrozzaPay less 4 qualityPussBemi SmyckenSmyckespecialisten.

Michael Jackson

Jag ska börja med att skriva att jag egentligen aldrig har varit ett stort fan av Michael Jackson, men alla har ju hört låtar utav honom och speciellt läst om honom i media.

Jag tror inte att Michael var den människan som media har uttryckt honom att vara. Jag tror inte att han var någon pedofil, utan han var som jag har läst i tidningen de senaste dagararna, en ung pojke i en manskropp som levde som ett barn på många sätt eftersom han aldrig fick vara ett barn när han var liten.

När jag tittade på slutet av hans begravning idag så började jag inse hur stor han faktiskt är, hur många det är som gråter och önskar att förra veckan aldrig hade skett. Jag vet inte hur många som fanns inne i lokalen där begravningen hölls, men det var många, och ännu fler stod utanför. Jag läste i Expressen att polisen förväntade sig att det skulle vara över 1 miljon fans i staden under begravningen och det var över 20 000 poliser beredda på plats att ta hand om situationen.
1 miljon människor, 1 miljon. Det är många, många människor som vill befinna sig på platsen där deras idols begravning ska hållas, och det var antagligen ännu fler runt om i världen som hade velat befinna sig på platsen men inte hade möjlighet att ta sig dit.

We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let's start giving

Textraden är tagen ur låten We are the world som Michael skrev tillsammans med Lionel Richie och Tina Turner inför välgörenhetsprojektet USA for Africa och pengarna som de fick in för singeln de släppte, inspelad tillsammans med över 30 andra kända artister, gick till det svältdrabbade Etiopen.
En låt gjorde stor skillnad, och den lever kvar än idag. En låt som inger hopp, och som kan användas till många tillfällen. Jag valde själv att använda den på en välgörenhetskonsert jag planerade med en kompis i höstas, vi hade låten som avslutningsnummer och idag är jag väldigt glad för detta.

Det sista som hände på begravningen, innan pastorn höll sin bön, var att Michaels bror höll ett jättefint tal som både gav skratt och tårar inne i lokalen och antagligen framför tv-rutorna också. Efter detta var det uppmuntrande och tröstande kramar framme på scenen mellan familjemedlemmarna till Michael och sen ville Michaels dotter Paris säga några ord, och hon var riktigt ledsen. Hon grät och fick bara fram att hon verkligen älskade sin pappa och att han hade, sen den dagen hon föddes, varit den bästa pappa man kunde tänka sig, för att sedan slänga sig in i sin fasters armar. Det tog tid att få fram detta lilla, och jag satt med tårarna i ögonen och var sekunder från att börja gråta. Det var väldigt starkt av henne att orka, och våga, säga detta och med de få orden hon fick fram så blev Michael helt plötsligt en idol för mig. Han har tagit hand om sina barn och genom de orden förstod jag att han absolut inte kunde vara den mannen media framställt honom som.

Han är en man vi ska minnas, och en man jag ska hedra i framtiden. Han är från och med nu min idol, och jag lider med de som varit hans fans länge att de mist honom och att de missar hans turné som skulle varit. Jag hade själv velat köpt en biljett om jag hade haft möjligheten idag, jag hade velat se the king of pop för att sedan stolt kunna säga till mina barn att jag fick se honom live innan han dog. Detta kommer jag nu aldrig att kunna göra..

May you rest in peace Michael Jackson!
29 augusti 1958 - 25 juni 2009

Jobb v.28

Mån: 06.00-12.00
Tis: 14.45-20.15
Ons: 13.00-19.00
Tors: 06.30-14.30
Fre: 09.00-12.30

RSS 2.0