Måndagen den 25 maj 1998

I onsdags åkte vi till Liseberg. Då åkte mamma och pappa heng-over. Jag åkte sagoslottet, Cirkusekpressen själv och Linnéa åkte med mej. det var roligt, vi åkte farfarsbilar och småralybilar. Vi tita i kaninernas hus. en kanin låg och sov. vi kramade vi den andra kaninen. den hete Kannina. Sen åkte vi hem. I torsdags åkte vi till Apelvikens familjecamping. Vi klätrade i berg. vi fikade i bergen. sen jick pappa hem och tittade på formel 1. Vi hittade en flicka som hete Jennie. hon var snäll. hon hade en lillebror som hette Johan. Hon bode i Göteborg. vi lekte körajöma och på rymmen. Det var roligt. Sen åkte vi hem. Vi hade myket att jöra hema. sen sov vi sen nu är jag här. Slut titut.

Jag var tydligen en skrivbegåvning redan när jag var liten, haha. Här var jag inte ens åtta år när jag skrev detta, jösses. Jag tror att min skrivkunskap har ökat lite sedan dess, det är ju över 10 år sedan. Hallå, är jag ens så gammal?! När blev jag det?!
Hittade min gamla dagbok de tvingade oss att skriva i skolan. Den var ganska intressant att läsa, haha.

Några veckor innan jag hade skrivit detta hade jag skrivit såhär:
"vi var på kämpalek i Lerdala. Det var roligt. Vi lärde oss att jöra up äld. Vi fick 70 poäng. Det var långnt til Lerdala. Vi såg tranor på vägen dit. Tranor är fina."
Lärarens kommentar: "Så bra att ni lärde er att göra upp eld. Hur gör man?"
Och mitt underbara, jättesmart svar (eller inte) var: "Huger ved."
Jag tror minst sagt att jag har lite högre iq nu också, haha.

hopp! drömmar! - 4

Vi behöver
hitta och sjunga
vår egen sång,
riktigt sträcka ut oss
och skaka loss i en dans
så vild,
att ingen kan vara still,
som rör upp längtan
efter att resa på egen hand.
Barbara Lazear Ascher,
ur "Playing After Dark"

Harry Potter och halvblodsprinsen

Var som sagt på bio i måndags tillsammans med Krista, syster min och hennes kompis satt i biosalongen bredvid och kollade på en annan film, haha.
Jag och Krista kollade i alla fall på Harry Potter och halvblodsprinsen (som ni kanske förstod utav rubriken). Jag och Krista har bägge två läst Harry Potter-böckerna och sett de 5 tidigare filmerna, och var lite nyfikna på hur denna filmen skulle vara.

Jag kan säga att vi inte var besvikna när vi gick därifrån. Det var en bra film, om man slutar leta efter fel och slutar jämföra den med boken. Det var väldigt länge sedan jag läste boken, men har börjat nu igen (trögt som attan går det, har ingen läsork för tillfället). 
Men, är du en sådan som jämför väldigt mycket och verkligen avskyr filmer som inte stämmer, så borde du nog inte se den. Men min personliga åsikt är i alla fall att den var bra! :) Även Krista höll med mig på den punkten.

Vi har redan bokat in nästa biofilm, i huvudet alltså, inte bokat biljetter. Det blir New moon i november, satt och googlade på lite klipp från den filmen innan, därav inlägget nedan. Krista flyttar upp mot Linköping i nästa vecka typ, har inte riktigt fått något bra svar på när hon åker egentligen, och sen får vi se hur mycket jag kan träffa henne. Tänker åka och hälsa på när hon hittat en lägenhet i alla fall :)

New moonhopp! drömmar! - 3

När man sår i sin trädgård,
gror det i ens drömmar.
Emilia Jansson (1870-1927)

Det jag tidigare gladde mig åt
har vissnat och dött.
Men se, det finns en fräsch grönska,
som sveper in landskapet...
den späda början
till ett nytt och bättre liv.
Pam Brown, f.1928

Krasch, borta..

Igår var jag på bio, ska skriva mer om det imorgon. Tänkte bara dra en snabb update! När jag kom hem från bion skulle jag ordna det sista med datorn så jag kunde installera om den. Kopierade över alla bilder, och musik, till den externa hårddisken. Skulle sen ta bort mapparna från datorn, och då försvann de natuligtvis från den externa hårddisken med.. Med min maximala otur.. Håller just nu, har hållt på i snart ett dygn, med att försöka återställa korten. Är inne på program nummer två som ska kunna göra detta, och hoppas innerligt att detta kommer fungera!
Annars får jag nog lämna in datorn, och be dem hjälpa mig. Jag behöver mina kort!! :(

Nu ska jag sova, börjar jobba om mindre än 6 timmar.. Nattinatt, hör av mig imorgon igen!

hopp! drömmar! - 2

Stäng aldrig dörren helt till dina drömmar
Anne Swärd

Jag lever en dag åt gången.
Varje dag letar jag efter lite spänning.
På morgonen säger jag:
"Vilka spännande saker ska jag uppleva idag?"
Sedan griper jag mig an dagen.
Fråga mig inte om morgondagen.
Barbara Jordan

Voddler

Spotifys nya kompis som har börjat tjuvlanseras lite heter Voddler, och är precis som Spotify en chans att få njuta av lite kultur, dock film istället för musik! Jag hoppas på att få tag i en invite så fort programmet släpps så jag kan kolla massa, massa, massa film, OCH tv-serier. Ni som känner mig vet ju att jag är helt galen i tv-serier, så jag tror att detta kommer passa mig perfekt! ;)

Så här står det om Voddler på Bredbandsbolagets hemsida:
Voddler är en helt ny typ av tjänst som erbjuder en hel värld av film hemma i tv:n eller datorn – så mycket du vill, när som helst och utan krångel.

Det handlar om ren filmglädje, inspiration och tillgänglighet, med en gnutta av filmvärldens magi.

Voddler kommer att finnas i tre versioner, en reklamfinansierad version, en med månadsabonnemang där man kan titta hur mycket man vill och en med möjlighet att betala per film. Under hösten 2009 lanseras tjänsten brett.

– Voddler kommer att ge helt nya möjligheter att uppleva film i hemmet. Vi tror att det kommer bli en mycket stor efterfrågan på tjänsten, därför har vi lagt över hundra manår på utvecklingen. Nu är både tiden och tekniken mogen för en lansering. Voddler är motsatsen till fildelningssajternas oinspirerande torrents med filmer av varierad kvalitet. Det här är framtiden, både för användarna och för filmbolagen, säger Mattias Hjelmstedt, medgrundare av Voddler.

– Vi tror att bra lagliga alternativ är lösningen på problemet med olaglig fildelning. Därför är det extremt spännande att vara med från början, kombinationen av våra kräsna kunder med höga krav på bra innehåll och det snabbaste nätet gör Voddler perfekt för oss, säger Georgi Ganev, vd för Bredbandsbolaget.

Voddler har genom en egenutvecklad teknik tagit fram ett video on demand-format där ett obegränsat utbud av filmer och tv-serier kan ses av lika obegränsat antal användare. Det betyder att det finns plats för såväl gamla godingar, blockbusters och independentfilmer, svenska som internationella. Voddler har både instant play, HD-kvalitet och annonsfinansierat material, något som efterfrågats under längre tid. Ett lagligt alternativ till fildelning som dessutom erbjuder ett socialt nätverk och en gedigen filmsajt med all tänkbar information om just film.

Voddler grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Över 100 manår och 13 miljoner amerikanska dollar har investerats i utvecklingen av tjänsten.

Spotify!

Sitter och lyssnar på musik för fullt just nu. Just nu är det låtar från One Tree Hill som snurrar runt i rummet, håller på att försöka komma på så många låtar som möjligt från serien så jag kan skapa en låtlista med dem sen! :) Än så länge är det nog bara 10 låtar jag kommit på, och hittat. Men det ska komma fler!

Har gjort 3 listor idag, med låtar som passar på dop, bröllop och begravning. Vet inte riktigt varför, men kände för att göra såna. Klicka på länkarna nedan om ni vill lyssna på dem!

Dop Bröllop Begravning

hopp! drömmar!

Hoppfull som gryningen
Thomas Bailey Aldrich (1836-1907)

Jag är fylld av glädje, när dagen stilla gryr över himlaranden.
Från en eskimåsång

The winner takes it all

Hädanefter ska jag ha låttitlar som rubrik jämt, fast det kommer jag säkerligen att glömma av om bara en dag eller två, haha. Men idag blir det en låttitel i alla fall!
Och låttiteln kommer bara för att jag idag tänkte tipsa om just denna låten, mycket vacker låt, och det är ju ABBA och det säger väl allt?
Här följer först ABBA:s version, och sedan kommer versionen från Mamma Mia!-filmen!
 
ABBA
Meryl Streep

Nu ska jag ner och försöka spola ur vårt badkar och se om jag kan ta mig ett bad. Det var länge sen! Tar faktiskt med mig dator ner, men bara för att ligga där och kika film, inget annat, haha.
Måste poppa mig lite popcorn med, det var länge sen (i alla fall 2 dagar sen), men det var framförallt länge sen jag badade och åt popcorn samtidigt. Egentligen ska man ha passionsfrukts-Mer till, men vet inte om det ens går att få tag i längre? Det måste jag undersöka!

Time to make a change

Har suttit och funderat över vart alla jämnåriga tar vägen nu när skolorna börjar igen, högskolor, folkhögskolor och så vidare. Vissa flyr iväg, andra stannar kvar. Vart jag tar vägen är ännu inte bestämt, men innan veckan är slut vet jag förhoppningsvis mina alternativ i alla fall. Jag har väl egentligen 2 alternativ, förhoppningsvis, och de är:
1. Bo kvar hemma och läsa några kurser på högskolan
En kurs på distans, en/två i Borås på dagtid och en i Jönköping på kvällstid. Har inte bestämt vilka jag vill läsa än dock..
2. Flytta till Mullsjö och gå folkhögskola med fotoinriktning
Detta alternativet är dock inte riktigt klart, men jag står som reserv och kanske kommer in om jag har lite tur. De håller på att gå igenom platserna för fullt för tillfället.

Dock vet jag inte riktigt vad jag vill. Vill jag flytta till Mullsjö om jag kommer in där, eller vill jag hellre stanna hemma och ta det lite lugnt i åtminstone ett halvår? Försöka reda ut tankar och rensa och röja här hemma?
Massa tankar snurrar runt i huvudet, och vi får se hur denna härva slutar. Förhoppningsvis så som jag vill, fast jag vet ju ännu inte vad jag vill..

Torsdagens bilder

Adina och Samuel Nylin
Amanda Forsman

Dagen, och funderingar

Vi hade en väldigt mysig dag i Skövde med hustitt, hallonpaj, regn, sol, leksaker, te (eller kaffe/cola som de andra drack) och provning av cykelstol till lillkillen!
Hade med mig kameran, men fotade tyvärr inget..
Det blir definitivt fler turer för att hälsa på den lilla familjen i deras fina hus! :)

Nu sitter jag och funderar över två saker egentligen. Den första är om jag vill gå i Mullsjö om jag kommer in där. Den andra är om jag ska köpa mig ett nytt objektiv till min kamera, och i så fall vilket. 
Okej, jag kom på en tredje grej. Ska jag köpa mig en ny mobil? Och i så fall, vilken?
Hmm, ska fundera en stund på dessa saker, så kanske jag återkommer sen!

Dagens planer

Eftersom jag är ledig idag så måste jag ju hitta på något!
Därför stoppar jag in min syster i bilen och svänger höger ut från vårt område och fortsätter lite drygt 7 mil norrut. Där ligger Skövde, och där bor vår kusin Sara med sin sambo och deras son. De har precis flyttat till ett hus, så vi ska dit och inspektera lite!
Nu ska jag bara borsta tänderna, sen bär det av!

Söta barn!

Igår när jag jobbade kom det in en pappa med sina tvillingdöttrar, blonda små söta saker med exakt likadana klänningar. Den ena tjejen började ställa massa frågor om allt och inget, och tittade sedan på mig och började säga, lugnt och långsamt: "Du är vacker som en dag", helt allvarlig. Haha, hur söta som helst var de i alla fall!

Unnamed, or something

Robert Pattinson-kopia igår
Konstigt festivalfolk idag, i mängder!

Vad ska det bli imorgon tro?

Haha, nu ska jag in på festivalen en sväng, det ska bli intressant! Hoppas på att hitta någon kul människa att hänga med därinne, för Cissi sitter nog tyvärr i entrén nu tror jag.

And of we go

Nu åker jag strax till jobbet, ska jobba i 8 timmar idag, yay..
Sen blir det Borås direkt efter det! Ska hämta upp Frans på vägen i alla fall, får se om någon mer vill hänga på! :)
I Borås ska vi sedan agera hejarklack till Adina, och eventuellt hitta nån restaurang och äta lite. Det blir kul!

Jag har för övrigt fgruktansvärt ont i min hand, blev biten av en liten hund igårt, rakt över en knoge, ajaj.

Today!

Today is the start of the rest of your life. 
Make sure you take care of it.

"Haley James Scott" in One Tree Hill, Season 6 Episode 2

All of a Sudden I Miss Everyone

Tittar för tillfället på sista avsnittet, säsong 4 av One Tree Hill, därav rubriken. Just detta avsnitt heter så, och jag kände att just detta var något jag kunde skriva om!

Under sommaren har jag jobbat väldigt mycket, och under mina lediga tider varit ganska mycket här hemma, ensam. Jag har träffat några enstaka kompisar och jag har absolut inte ansträngt mig mer än nödvändigt, det har jag gjort mer än väl på jobbet!
Men sen i söndags återsåg jag många vänner igen, nere på allsången i Ulricehamn, och det var egentligen då jag insåg hur mycket jag saknat alla mina vänner. Det finns speciellt några jag saknat extra mycket, men jag saknar ändå alla. Och snart är det dags för dem som inte tog studenten från Tingsholm i våras att återvända dit. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på dem, jag kommer sakna skolan, eller mina vänner rättare sagt. För skolan har för mig inneburit vänliga människor!
Jag hoppas i alla fall på att jag får träffa mina vänner mycket i höst, i alla fall de som bor kvar här hemma och att jag får ge mig ut på vägarna, eller rälsen, för att hälsa på de som flyttar härifrån. Jag vet i alla fall att jag kan åka iväg mot Växjö och Linköping om jag känner för en roadtrip en dag.
Fast jag hade nog ändå sett att de hade bott kvar lite närmare här, men jag vet själv att man inte stannar här för sina kompisar, det är det inte värt. Är det riktiga kompisar så finns de kvar när, eller om, man återvänder.

Jag hoppas fortfarande på att komma in i Mullsjö, men skulle jag inte komma in så är det inte hela världen. Då kan jag vara hemma och försöka ta tag i mitt rum, vårt hus kanske till och med. Det behövs slängas och fixas, mest slängas. Det vore nästan skönt att få vara hemma ett tag..

4 augusti 1966

Kom på att jag helt glömt av att skriva en sak, för 29 minuter sedan (i alla fall när jag började skriva detta inlägg) så slutade den 4 augusti 2009, och denna dag är ingen vanlig dag, för den 4 augusti 1966 föddes min lilla söta underbara mamma!

Så för att gratta henne, och ge henne en riktigt bra födelsedag utan att hon var besviken så hade jag planerat den så gott som jag kunde. Eftersom hon jobbade idag så steg vi upp tidigt imorses för att äta tårta innan hon åkte till jobbet, för att jag sedan återgick till sängen för att sova några timmar till.
Efter att jag dragit mig upp ur sängen, igen, så blev det en tur till Ulricehamn för att kidnappa mamma på hennes jobb och sedan åka ut till Skottek och möta upp mormor och moster och äta plankstek där för att fira mamma med dem.
Sen lämnade vi tillbaka mamma på hennes jobb och gav oss in till stan för att köpa en liten present, som blev en röd hjärtformad berlock till hennes Thomas Sabo-armband.
När mamma sen kom hem från jobbet så hade jag städat i ordning det mesta i köket, och börjat förbereda en picknick. När även pappa kommit hem och klockan närmade sig 17.30 packade vi in oss i bilen och åkte till Ulricehamn och lämnade in Bella hos mammas arbetskamrat som jag sett till agerade hundvakt under kvällen och sen åkte vi till Torpa. Mamma blev jätteglad, och picknicken smakade jättebra!

Mycket lyckad dag, och en väldigt nöjd mamma när vi kom hem!

Ordning och reda!

Om jag nu inte kommer in på Mullsjö folkhögskola så har jag ett stort mål med hösten. Jag ska rensa och röja i mitt rum som jag egentligen aldrig har gjort förut. Jag ska slänga massa skit, packa ner saker jag vill spara i lådor och bära upp på vinden och se till att jag får en bättre känsla i mitt rum. För just nu är det ingen ordning, och det är definitivt svårt att hålla i ordning när jag väl har orkat städa. Och det beror på att jag inte har så mycket plats kvar, så allt hamnar på golvet eftersom jag inte vet vart jag ska göra av det. Med lite rensning och omorganisering i mitt rum så tror jag att det kommer bli bättre. Då blir både jag och min mor nöjd, och det vore väldigt skönt. Haha, egentligen vill jag mest göra det för min egen skull, för jag vill veta vad jag har i mitt rum och känna ro över att inte ha massa skräp liggandes.

DET HÄR SKA JAG KLARA! :)

Min nya idol!

Emelie, Emelie, Emelie. Gammal bild dock, hittade ingen annan på kameraskygga Emelie..
Jag vet att hon tycker att jag är konstig som tycker att hon är så bra, men någon gång hoppas jag att hon inser hur bra hon är! Var idag återigen på Torpa slottsteater för att titta på "Systrar - En lektion i kärlek". Vilket förövrigt är en väldigt, VÄLDIGT bra uppsättning!

Emelie har i alla fall huvudrollen, och spelar en arg, riktigt arg, och bitter politiker vid namn Kathrine (med reservation för stavningen på namnet). Hon spelar riktigt bra genom hela föreställningen, det är inte en sekund jag tvivlar på hennes karaktär för fem öre, och jag är imponerad av hennes skicklighet. Första gången jag såg föreställningen var jag riktigt imponerad, idag satt jag och rös så fort hon kom in på scenen.

Emelie, vare sig du vill eller inte vill tro på dig själv så tror jag på dig. Jag tror på dig något enormt, och jag är helt säker på att du kommer gå långt, riktigt riktigt riktigt långt bara du vill och har orken till att göra det!

För er som läser detta, ni hinner fortfarande gå och se föreställningen. De spelar hela veckan ut, gå in på www.torpaslottsteater.se för mer information!

Allsång och nattliga samtal

Igår var det dags att dra sig upp i sängen efter att ha haft kompisar här tills klockan 3 i lördags natt. Jag fick närapå köra ut dem ur huset, och sen däckade jag ganska snabbt i sängen. Sen upp hyfsat tidigt för att städa hela huset (eller i alla fall de rum jag stökat runt i medan familjen varit nere i Björkäng) och sen laga lite mat och vänta på att mor, far och syster skulle komma hem. Sen iväg in till Ulricehamn för att gå på allsång, vilket var mycket trevligt! Träffade massa vänner som jag pratade med både före, under och speciellt efter föreställningen, eller vad man ska kalla det.

Satt med en hög av min släkt under allsången, och sjöng ut för fullt på allsångerna! Var länge sen jag sjöng på det sättet, det var riktigt skönt :)
Sen när artisterna stod på scenen så lyssnade jag väldigt noga på texterna, och jag vet inte riktigt vad som hände, men massa tankar satte igång och jag mådde ganska dåligt i slutet.. Men sen fick jag återse min lilla underbara Kristin och fick långa härliga kramar som piggade upp mig till en början! Sen fortsattes det pratas med Kristin, Matilda, Ellinor, Madde, VIktor, Frans, Helge, Bengan, Linus, Krista, Linda! Har säkert glömt någon, ber om ursäkt för detta i såna fall.
Pratade mest med Kristin på plats nere vid bryggan, men ännu mer med Madde här hemma sen. Vi satt ute i bilen och pratade en bra stund, vilket var väldigt skönt. 

Kom in och somnade efter några timmars tänkande och vaknade med migrän i morses, eller något i stil med migrän i alla fall. Var på väg att spy, var svimfärdig och klarade inte ta mig till jobbet. Smsade chefen och somnade sedan om igen. Sov i 6 timmar till, och har sedan dess tagit det väldigt lugnt. Försökt komma på hur jag ska klara röja ur mitt rum, ska försöka få tag i lite bananlådor tror jag för att rensa bort saker som inte behövs nu, men som jag vill spara och ställa upp dem på vinden. Ska slänga massa skit med, och sen försöka organisera och möblera om. Vill gärna måla om med, och bor jag kvar hemma i höst tror jag att jag ska försöka göra det. Vitt, eller grönt eller något. Helst ska det passa min fondvägg, den vill jag nog spara!

Har i alla fall suttit och pratat med Emelie en bra stund nu, det var roligt! Älskar när någon tar kontakt med mig, det händer inte alltför ofta tyvärr, men när någon gör det blir jag väldigt glad och kan prata i timmar om det är rätt person! Men vi blev bägge trötta, så hon gick för att sova, medan jag började skriva det här inlägget.

Jag har kommit på att jag alltid skriver väldigt långt när jag vill berätta om min dag, men skitsamma. Jag tror att jag främst vill ha denna bloggen för att skriva av mig innan jag ska sova. Det var i alla fall vad jag kom fram till innan. Så det ska bli mitt nya mål. Jag ska försöka skriva av mig här varje kväll, det lär ju gå som det går..

Nu ska jag sova i alla fall! Ska försöka skriva lite mer intressanta inlägg imorgon innan det långa kommer på kvällen, haha.

Nattinatt i alla fall!

Ny design till systra mi!

Inte för att jag är direkt bra på att göra bloggdesigner, men jag försöker lära mig i alla fall. Än så länge försöker jag förstå mig på vad alla koder står för, och har ju lyckats göra min design, och även en åt min syster nu.
Är mer nöjd med min, men det behöver ni ju inte säga till henne, haha.
Kolla gärna in på hennes blogg i alla fall, den är rosa och härlig nu!
Snart kan ni klicka här så kommer ni direkt till hennes blogg!

RSS 2.0